wo. dec 6th, 2023

New York: de Big Apple. Deze populaire stad heeft het allemaal. Je kan hier onwijs goed shoppen, flink veel cultuur snuiven en natuurlijk leuke (culinaire) hotspots ontdekken. Kortom, New York is een must om eens te bezoeken. Maar hoe plan je jouw ideale citytrip naar deze wereldstad? Wij leggen je het uit.


De beste vlucht


Als je New York wilt bezoeken, is het een aanrader om deals in de gaten te houden. Diverse vakantiestunters bieden vaak leuke deals aan zodat je tegen een betaalbare prijs een stedentrip naar New York kan boeken. Is er op het moment geen goede deal? Dan kan het ook een aanrader zijn om een vliegreis en een hotel los te boeken. Wil je zeker weten dat je niet te veel geld uitgeeft aan je reis naar New York? Check dan eerst op welk moment je het voordeligst reist. Over het algemeen geldt dat je het best naar New York kan gaan vanaf de tweede week van februari tot de paasvakantie. Als je in de zomervakantie gaat dan betaal je vaak de hoofdprijs.


Leuke buurten


Wanneer je op zoek gaat naar een hotel, AirBnB of een appartement, is het een aanrader om eerst te kijken wat de leukste buurten zijn om te overnachten. In Manhattan zijn Soho, Midtown East en Chelsea aanraders. In Brooklyn zijn Williamsburg en Greenpoint leuk om te bezoeken. Queens is het goedkopere deel van New York, waar je Astoria en Long Island City vindt. Dit zijn beide ook leuke buurten om te bezoeken. Elke buurt heeft zijn eigen charme, dus lees je goed in om uiteindelijk een goede keuze te maken.


Maak een to do list


New York is een wereldstad. Er is zoveel te zien en te beleven, dat je nooit alles kan zien. Daarom raden we je aan om een to do list te maken van dingen die je absoluut wilt zien als je in New York bent. Een aantal aanraders zijn Central Park, Empire State Building en National September 11 Memorial & Museum.


Sluit een reisverzekering af


Wil je zorgeloos op reis gaan? Het is dan een absolute must om een reisverzekering bij Inshared af te sluiten. Zorg er wel voor dat je kiest voor een reisverzekering met Werelddekking. Heb je momenteel al een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of dit een Werelddekking heeft of enkel een Europadekking. Wanneer je te maken krijgt met ziekte, een ongeval of overlijden op reis dan ben je hiervoor verzekerd. Ook zijn andere zaken verzekerd, zoals valschade, diefstal van een mobiele telefoon en laptop en bagage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *