wo. dec 6th, 2023
Zo maak je extra winst deze zomer

De zomer komt er deze keer echt aan! De temperaturen zullen stijgen, mensen komen weer vaker buiten en lopen weer wat vaker spontaan langs jouw winkel, horecazaak of misschien een ander soort onderneming. Verleid deze voorbijgangers om eens een kijkje te nemen in jouw winkel met een bezoekje aan de ijs groothandel!

Plaats een ijsjes vriezer

Als je dit nog niet hebt, is een losse ijsjes vriezer misschien wel een leuke toevoeging voor in jouw zaak. Met een speciale vriezer voor ijsjes kunnen (potentiële) klanten in een oogomslag zien dat jij lekkere ijskoude snacks verkoopt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Ben & Jerry’s vriezer of een OLA vriezer. Deze vriezers kun je bij verschillende ijsgroothandels aanschaffen zoals bij ijsexpress. Als je daar dan toch bent kun je meteen ijs inkopen.

IJsjes kiezen

Als je hebt besloten om een vriezer aan te schaffen moet deze natuurlijk ook gevuld worden. Dit doe je natuurlijk niet willekeurig of op basis van alleen je persoonlijke voorkeuren. Daar heb ik wat tips voor. Kies als eerst niet te veel verschillende soorten. Mensen zijn eigenlijk heel slecht in keuzes maken. Door ze te veel keuzes te geven kunnen mensen soms juist slechter een beslissing maken. Dus hoewel je geneigd kan zijn om je klanten lekker veel opties te gunnen kun je de keuze beter beperken. Ga in die selectie natuurlijk voor een paar van de klassiekers als het raketje, de magnum en de cornetto. Daarnaast kun je een paar variaties hierop toevoegen zodat je de klant nog genoeg opties geeft. Na een tijdje merk je vanzelf wat jouw klanten het meest kiezen en kun je hierop inspelen.

Waar zet je de vriezer?

De vriezer is een perfect middel om mensen mee te verleiden om in de zaak te komen. Een goede optie is dan ook om deze goed in het zicht bij de deur te plaatsen. Een andere goede plek is in de buurt van de kassa voor een impulsaankoop of in de buurt van de meest populaire items in de winkel, omdat hier veel mensen langs zullen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *