wo. dec 6th, 2023
Zet in op online teambuilding

Juist nu we elkaar steeds minder fysiek ontmoeten, is teambuilding belangrijker dan ooit. Bedrijfsuitjes zijn schaars, geen vrijdagmiddag borrel met het hele team en geen gezellige gesprekjes bij de koffieautomaat. Gelukkig zijn er een hoop opties bij gekomen op het gebied van online teambuilding activiteiten. Ik kan zeker aanraden om hier wat mee te doen!

Teambuilding voor een hecht team

Samenwerken is voor alle organisaties erg belangrijk. Teambuilding is gericht op samenwerken en het verbeteren van deze samenwerking. Goede teambuilding activiteiten worden ontworpen om een positieve en constructieve samenwerking te creëren. Daarnaast helpt het deelnemen aan teambuilding activiteiten bij het bevorderen van zelfvertrouwen en vertrouwen in het team. Je leert elkaar een stuk beter en op een andere manier kennen waardoor dit vertrouwen groeit en je nieuwe kwaliteiten van elkaar kunt ontdekken. Het samen ervaren van deze interessante activiteiten versterkt een gevoel van verbondenheid en versterkt de banden binnen het team over het algemeen.

Online teambuilding opties

De opties voor fysieke teambuilding zijn oneindig. Van wat spellen op kantoor tot gps-tochten en survivallen in outdoor activiteiten. Hoewel je bij online teambuilding iets meer ingeperkt bent met de opties, is er toch nog een hoop mogelijk. Aanbieders van teamuitjes hebben niet stilgezeten en zijn enorm creatief aan de slag gegaan om de leukste teambuilding activiteiten in elkaar te zetten. Een paar van de leukste zijn ‘’veranderfitness’’ en ‘’verandershow’’ van TeamSpeling. Tijdens veranderfitness worden leuke gesprekken gevoerd, ga je bezig met improvisatie spellen, probeer je natuurlijk wat sportieve oefeningen en doe je zelfs mee aan verander bingo. Om te compenseren voor de online omgeving wordt er lekker afgewisseld in activiteiten en je wordt gewoon fysiek aan het werk gezet. Tijdens de verandershow wordt het team ook op de proef gesteld met een hoop boeiende spellen en thuisopdrachten. Alles met een goede dosis humor en een focus op verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *