wo. dec 6th, 2023

Wanneer we het hebben over assessments zoals Ontwikkelassessment  Verschoor oudshoorn. Kan het vanzelfsprekend zijn dat er vragen opduiken bij een persoon. Zoals vragen over de betrouwbaarheid of validiteit van de assessments. Ook kan een persoon zich afvragen waar de assessments vandaan komen en wie ze ontwikkeld en creëert. Assessments worden onder andere gemaakt door assessmentbureaus. Assessmentbureaus zijn gespecialiseerd in het maken van deze assessments. Assessmentbureaus moeten zich namelijk houden aan bepaalde codes en regels die de tests betrouwbaar houden. Ook hebben zij te maken met de verschillende eisen en wensen van organisaties en bedrijven waar zij zich aan moeten houden.

Wat is een assessment?

Assessments zijn er in verschillende vormen. Over het algemeen is het doel van een assessment dat een kandidaat voor een functie of een werknemer beter wordt leren kennen. Wanneer het gaat om een selectieassessment dan is het zo dat het bedrijf of de organisatie de kandidaat beter wilt leren kennen of zijn of haar eigenschappen wil meten. Wanneer we het hebben over andere vormen van assessment zoals ontwikkelingsassessment, dan is het zo dat een werknemer vooral zichzelf leert kennen om zich zo beter te kunnen ontwikkelen binnen een bepaalde functie. Het gaat er dus om dat een persoon wordt getest op zijn vaardigheden en met deze uitslagen kunnen verschillende dingen worden gedaan.

Wanneer is een assessment de beste keuze?

Bij veel sollicitatiegesprekken wordt er gebruik gemaakt van het traditionele sollicitatiegesprek, motivatiebrief en curriculum vitae. Het enige risico dat een bedrijf of organisatie hierbij loopt is dat een kandidaat bepaalde belangrijke informatie niet vermeld of mogelijk dingen erbij verzint die niet kloppen. Het is voor een bedrijf of organisatie dan wel belangrijk dat zij een duidelijk en helder beeld hebben van wie zij aannemen. Dit kan eigenlijk alleen wanneer bepaalde eigenschappen worden gemeten in plaats van wanneer een kandidaat zelf aangeeft in hoeverre hij of zij voldoet aan deze eisen. Ook kan een werkgever zelf bepalen wanneer een eigenschap werkelijk beheerst wordt, wanneer het gaat om een eigenschap dat moeilijk te meten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *