wo. dec 6th, 2023

U heeft een aantal klanten die nog openstaande rekeningen bij u hebben en u heeft zelf al verschillende stappen ondernomen. Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden om uw geld te krijgen. U kunt een deurwaarder inschakelen. Echter wat zijn hier nu de voordelen van? Wist u al dat een gerechtsdeurwaarder diverse taken heeft? Een deurwaarder werkt soms zelfstandig, maar handelt ook vaak namens een incassobureau. Zijn functie is het innen van de vordering namens de schuldeiser. Namens u dus in dit geval! De deurwaarder verschijnt ook bij eventuele rechtszaken, stelt een dagvaarding op en kan zelfs beslag leggen op inkomen of goederen van de debiteur om een bestaande vordering af te lossen. Een deurwaarder zorgt er voor dat de uitvoering van een vonnis op de juiste manier verloopt, dit kan hij doen door bijvoorbeeld een woning te ontruimen. Hierin wordt de deurwaarder dan bijgestaan door de politie.

Het komt wel eens voor dat een debiteur weigert te betalen. Dan kan de gerechtsdeurwaarder het geld innen door bij de werkgever of de uitkeringsinstantie van de debiteur beslag op het loon te leggen. Dit zijn natuurlijk zaken die goed en doordacht aangepakt moeten worden. Daarom is het goed om dit soort zaken uit te besteden.

Wanneer kunt u het beste een deurwaarder inschakelen?

Zit u in een situatie waarvan u denkt een gerechtsdeurwaarder nodig te hebben? Er zijn natuurlijk meerdere situaties waarbij het verstandig is een (gerechts)deurwaarder in te schakelen. Een aantal daarvan zijn:

  • Er staat een vordering bij een persoon of bedrijf open, die na meerdere aanmaningen nog niet is voldaan.
  • Een belangrijke debiteur van u verkeerd in financiĆ«le problemen en kan openstaande facturen niet meer betalen.
  • Uw bank wijst u op een cashflow probleem, welke grotendeels veroorzaakt wordt door debiteuren die niet betalen.
  • Uw komt zijn beloften keer op keer niet na om de schuld te betalen.

U kunt altijd contact opnemen met een incassobureau en uw probleem voorleggen. Dan kunt u beter inschatten of een deurwaarder in uw geval noodzakelijk is. Sommige dingen wilt u liever uit handen geven toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *