wo. dec 6th, 2023

Er zijn een aantal bedrijfsevenementen die hetzelfde doel kunnen hebben, maar verschillend zijn. Het doel is om kennis te delen met mensen die het nog niet op de hoogte zijn maar dat wel willen. We gaan niet in op B2C-evenementen omdat ze een heel ander doel hebben en daarom niets met B2B-evenementen te maken hebben. Wat zijn B2B-evenementen?

Conferentie of congres

Tijdens de conferentie wordt altijd één onderwerp uitgelicht en besproken. Dit komt meestal uit een specifieke branche die u deelt met andere mensen in die branche. Denk bijvoorbeeld aan auto’s of medicijnen. Soms wordt het georganiseerd door één initiatiefnemer, maar er kunnen er meerdere zijn die er baat bij hebben. Het is belangrijk dat u ook een goede congresruimte heeft die u zal inspireren voor het evenement. Er zijn kenmerken van een congres en die zijn als volgt

  • Dit is het evenement waarvoor u betaalt. Je koopt een kaartje om daar te zijn
  • Dit is een groot evenement, dus denk aan honderden bezoekers.
  • Een vaak complex programma met veel sprekers en workshops / extra sessies waarvoor je je moet inschrijven.
  • Dit kan een meerdaags evenement zijn, dus als u meerdere dagen aanwezig bent, overweeg dan of u op en neer kunt rijden of dat u in een hotel moet overnachten.

Netwerkbijeenkomst

Netwerken is ontzettend belangrijk voor jou als individu, maar ook voor een organisatie. Bij zo’n evenement kom je luisteren naar het verhaal van iemand anders en kijken of je iets voor elkaar kunt betekenen. Je ziet een paar bekende gezichten en praat elkaar bij, evenals veel nieuwe gezichten die je netwerk alleen maar vergroten. Wat u kunt doen om uw netwerkevenement te promoten, is uw gastenlijst op de evenementwebsite te publiceren. Op deze manier kunnen mensen zien wie er komt en misschien kunnen ze alsnog worden overgehaald om daar te zijn. Kenmerken netwerkgebeurtenis:

  • Dit is meestal een gratis evenement waarvoor u wordt uitgenodigd. Het kan gebeuren dat sommigen vanwege de locatie / het eten een kleine vergoeding vragen.
  • Een specifieke doelgroep wordt uitgenodigd.
  • Het is een gegeven dat uw gasten mee kan nemen. Misschien is het voor hen ook interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *