wo. dec 6th, 2023
Wat is een kredietverzekering

Een kredietverzekering stelt bedrijven in staat om zich te verzekeren tegen het risico dat klanten de factuur niet kunnen betalen. Dit kan gebeuren wanneer de klant financiële problemen heeft of zelfs helemaal failliet dreigt te gaan. Zeker in deze moeilijke tijden hebben veel bedrijven het moeilijk en is er geen zekerheid van voortbestaan. Door een kredietverzekering af te sluiten kun jij jouw bedrijf indekken en zorgen dat je niet in de problemen komt met facturen die niet betaald worden. Dit kan namelijk erg hoog oplopen en ook jou de kop kosten in deze zware tijden.

Wie kan een kredietverzekering afsluiten?

Eigenlijk is een kredietverzekering geschikt en af te sluiten voor iedereen die krediet verleent aan een andere organisatie. Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen voor kleine en grote bedrijven die handelen in goederen of diensten, in welke sector dan ook. Hierdoor is er altijd iets af te sluiten dat aansluit op jouw situatie. De mogelijkheden stoppen niet wanneer je internationaal wilt gaan, ook hiervoor zijn kredietverzekeringen beschikbaar. Dit maakt het gemakkelijker om je bedrijf internationaal te laten groeien.

Wat kost een kredietverzekering?

Er wordt vaak gedacht dat een kredietverzekering al snel een aantal procent van de omzet is. Niets is minder waar, dit percentage zit vrijwel altijd onder de een. Je hebt hier zelf ook invloed op. Bedenk bijvoorbeeld eens of je jouw volledige omzet wilt verzekeren, een deel daarvan of alleen een specifieke klant of project. Je kunt er ook voor kiezen om je bedrijf alleen in bepaalde situaties te laten verzekeren, zoals voor op maat gemaakte producten of productie in een specifiek seizoen. Je kunt hierbij denken aan het hoogseizoen, omdat er veel omzet gemaakt wordt, maar ook in het laagseizoen. Op dit moment heb je te weinig cashflow om met onbetaalde facturen te blijven zitten. Kortom, een kredietverzekering is zeer flexibel en op maat af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *