wo. dec 6th, 2023

Het is tijd voor een nieuwe auto, maar voor welke ga je? Als je een auto wilt kopen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Om een goede keuze te maken voor een auto die bij je past, moet je hier goed over na denken. Het is belangrijk om eerst verschillende dingen goed uit te zoeken zodat je geen overhaaste keuze maakt. In deze blog wordt er besproken wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een auto, zodat jij een goede keuze kan maken.

Welke auto wil ik hebben

Natuurlijk is het belangrijk dat je een auto kiest die je mooi vind. Maar het type is net zo belangrijk. Ga je voor een Hatchback, een sedan of toch voor een SUV. Er zijn veel verschillende auto types en deze keuze kan soms moeilijk zijn. Ga een beetje op onderzoek uit en kijk naar de verschillende opties. Als je een type auto hebt gevonden, wordt het zoeken naar een auto die je mooi vind al een heel stuk makkelijker. 

Wat je moet regelen direct na de aankoop

na de aankoop van een auto moet je verschillende dingen regelen. Zo moet je het kenteken overschrijven, dit kan op de website van het RDW. Naast het overschrijven van het kenteken moet je een WA verzekering afsluiten. Deze verzekering is verplicht. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Naast de WA verzekering zijn er nog twee andere auto verzekeringen namelijk de beperkt casco verzekering en de allrisk verzekering. Bij deze verzekeringen ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen auto. Bij beperkt casco alleen voor schade die ontstaat door onmacht, denk bijvoorbeeld aan schade door diefstal of hagel. Bij allrisk ben je voor alle schade verzekerd zowel schade aan andere als schade aan je eigen auto. 

Onderhoud

Een auto moet onderhouden worden, denk hierbij aan het apk laten keuren van je auto. Deze apk keuring moet jaarlijks worden uitgevoerd en kan je doen bij een garage. Zonder deze keuring mag je auto niet de weg op. Tijdens deze keuring wordt er gekeken naar alles wat de verkeersveiligheid in gevaar kan brengen. Daarnaast kan de garage na deze keuring dingen een onderhoudsbeurt geven, zodat je weer de weg op mag. Natuurlijk is het naast deze apk keuring het ook heel belangrijk dat je de auto zelf ook goed onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het checken van de bandenspanning of het checken en bijvullen van de olie. Voor het bijvullen van de olie is het belangrijk dat je de juiste olie gebruikt. Welke olie je moet gebruiken staat in het instructieboekje van je auto. Ook kan je verschillende websites zoals oliehandel raadplegen. Zij hebben een handige tool die je kan helpen met het kiezen van de juiste olie voor jou auto. Het enige wat je hoeft te doen is je kenteken invullen! Makkelijker kan het toch eigenlijk niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *