wo. dec 6th, 2023

Dat je als een gamer moet beschikken over een desktop met goede specificaties is natuurlijk logisch. Maar wat als je computer er opeens geen zin meer in heeft? Je krijgt last van een blue screen of het spel loopt gigantisch te stotteren. Tekenen dat je desktop het niet lang meer volhoudt, of er zelfs al helemaal mee is opgehouden. Het is dus tijd om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt je eigen gaming-pc samenstellen of een kant-en-klare desktop kopen. Maar waar moet je op letten als je zelf een gaming-pc gaat samenstellen? Dat vertellen wij jou in dit blog!

Processor

De snelheid van je pc wordt grotendeels bepaald door de processor. De kloksnelheid van de processor wordt gemeten in gigahertz (GHz). Daarnaast bepaalt het aantal processorcores en  tijdelijk geheugen (cache) hoe snel de pc het proces uitvoert. Elke core fungeert als het ware als een aparte processor. Hoe meer kernen, hoe beter. Tijdelijke opslag, ook wel cache genoemd, is processorbufferopslag. Hoe hoger de cache, hoe beter. Hoe meer je je pc niet wilt belasten, hoe meer GHz, cache en core je nodig hebt.

Videokaart

Bij een computer voor gamen is het belangrijk dat de computer beschikt over een krachtige videokaart. Dit zorgt ervoor dat de beelden vloeiend in elkaar overlopen. Voor een videokaart kan je terecht bij NVIDIA en AMD. Deze merken hebben zich door de jaren heen bewezen als de crème de la crème in de branche, waardoor je altijd zeker weet dat je kiest voor topkwaliteit!

Voeding

Een voeding verdeelt het stroomsignaal uit uw stopcontact over alle  componenten van uw computer. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste voeding  kiest, als u bijvoorbeeld een voeding met een te laag voltage koopt kan het  zijn dat uw computer niet goed werkt en kunnen zelfs de componenten beschadigd raken. Het vermogen of wattage van de voeding varieert per computer en is  afhankelijk van de hoeveelheid onderdelen die u in uw computer heeft geïnstalleerd.  De juiste wattage van uw voeding is dus afhankelijk van de hoeveelheid componenten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *