wo. dec 6th, 2023

Ben je op zoek naar snelheid met het inpakken van de dozen of zoek je juist naar meer gemak, dan zijn de verzenddozen met autolock bodem ideaal. Zodra je de kartonnen doos pakt, vouwt deze zich vanzelf open door zijn speciale bodem. Je drukt vervolgens de bodem even door en de doos staat. Voor het sluiten van de bodem heb je geen tape of plakband nodig. De bodem vergrendelt zich vanzelf.

Voor de sluiting aan de bovenkant van de doos zijn er bij ds80.nl bijvoorbeeld verschillende varianten. Je hebt keuze uit de ‘standaard’ en de budget autolock doos. Voor de standaard autolock doos heb je ook bij het sluiten van de bovenkant geen tape of plakband nodig. Deze dozen zijn namelijk voorzien van een klep met daarop een plakstrip en een tear-open strip. De verzend dozen met autolock bodem worden ook wel ready boxen genoemd, juist omdat ze al klaar zijn voor verzenden. Geen tape of extra handelingen nodig.

Voor de budget autolock dozen geldt dat deze een sluiting van gewone kartonnen dozen, dus flappen die je in elkaar kunt vouwen of kunt dichtmaken met tape of plakband. De budget autolock dozen zijn verkrijgbaar in een A5, A4 en A3 formaat.

Postdozen

Postdozen zijn dozen die voor gebruik nog in elkaar gevouwen moeten worden. Bij deze dozen bestaat de bodem uit een geheel en moet je de zijkanten in elkaar vouwen. Vervolgens spullen erin en kan de klep gesloten worden. Ook aan deze verzenddozen zit een plakstrip. Ook deze dozen hebben geen tape nodig. Het vergt wel iets meer handeling dan de dozen met autolock bodem. Wel worden ze plat aangeleverd en neemt het dus minder ruimte in, in jouw magazijn. De postdozen zijn over het algemeen lage, platte dozen vergelijkbaar met de hoogte van een gebaksdoos.

De verzenddozen kunnen eventueel ook bedrukt worden kan, dus op de klep en al vanaf 300 stuks. Onbedrukte postdozen zijn naast de standaard bruine uitvoering ook verkrijgbaar in zwart-wit. Deze verzenddozen, met het formaat 380x300x140mm (bxdxh), hebben een zwarte buiten- en witte binnenkant. De zwarte postdozen zijn niet voorzien van een plakstrip en moeten dus nog dichtgeplakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *