za. sep 30th, 2023

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker dat mensen beginnen met beleggen. Deze mensen hebben natuurlijk gelijk omdat ons spaargeld bijna niks meer waar is. De rentes zijn tegenwoordig verwaarloosbaar en je houdt niks over aan de rente op je spaargeld. Daarom lees je in dit artikel wat de mogelijkheden zijn met zelf beleggen in aandelen.

Jezelf goed voorbereiden

Een van de belangrijkste tips is toch wel om jezelf goed voor te bereiden wanneer je begint met beleggen. Op het internet staat gelukkig veel informatie over hoe alles precies werkt. Dit heb je ook echt nodig, want het kan flink mis gaan wanneer je zomaar wat doet. Zomaar wat doen is daarom ook niet aan te raden, het gaat tenslotte om je eigen geld en dat wil je liever niet zien verdampen. Een tip is om de podcast Jong Beleggen te gaan luisteren wanneer je net begint. Hierin worden veel tips gegeven waar je allemaal op moet letten.

Kies de juiste broker uit

Een broker is een platform waar jij je aandelen kan verhandelen. Tevens dient de broker als een soort bank omdat je het geld bij hun kan stallen. Vroeger kon dit alleen op de beursvloer, gelukkig kan je tegenwoordig ook bij een broker aankloppen als je wil beginnen met beleggen. Er zijn verschillende brokers waaruit je kan kiezen. De ene heeft net wat andere voordelen dan de andere. Het is daarom belangrijk dat je eerst de verschillende brokers gaat vergelijken. Let daarbij goed op de verschillende tarieven. Bij de ene broker betaal je namelijk een stuk meer wanneer je een aandeel wilt verhandelen dan bij de andere broker.

Kies een strategie uit

Wanneer je eenmaal weet waar je aan gaat beginnen en de juiste broker hebt gekozen is het tijd om te beginnen met beleggen. Hierbij kan je verschillende strategieën gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld wat meer geld hebt kan je ervoor kiezen om veel dividend aandelen te kopen, dit levert elke keer weer dividend op. Wanneer je iets minder te besteden hebt kan je ervoor kiezen om veel groei aandelen te kopen. Deze groeien wat harder en hier haal je vaak ook sneller rendement uit. Pas wel op met groeiaandelen, hoe hard deze ook groeien zo hard kunnen ze ook weer zakken. Het feit blijft wel dat investeren tegenwoordig meer oplevert dan sparen, en dat is een goed teken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *