wo. mei 31st, 2023
Tips om jouw afhaalmenu duurzamer te maken

Door alle restricties waar we tegenwoordig mee moeten leven zijn veel bedrijven overgegaan op bezorgen en afhalen. Hiervoor heb je misschien een hoop moeten aanpassen aan hoe je alles normaal doet. Hierdoor wordt helaas weer een stuk meer plastic gebruikt. Veel mensen beginnen zich steeds bewuster te worden van de impact die een aantal veranderingen maken op onze omgeving en het milieu. Zou zwerven er tegenwoordig ineens overal mondkapjes rond. Veel consumenten én ondernemers vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom geven we graag wat tips om jouw afhaalmenu een stukje duurzamer te maken.

Duurzame verpakking

Om nu te zeggen dat je alle plastic bakjes die je nu gebruikt weg moet gooien en moet overstappen is een beetje tegen productief. Maar koop geen nieuwe plastic bakjes en vorkjes meer in en vervang deze door kartonnen bakjes en houten vorkjes. Deze zijn gemaakt van duurzame materialen. Ze zijn vaak gemaakt van FSC-gecertificeerd karton. Let hierop. Ook na gebruik is de impact van deze bakjes klein omdat het materiaal biologisch afbreekbaar is. Het zal dus niet eeuwen blijven liggen in de natuur, de oceaan of op een vuilnisbelt. Door simpelweg over te stappen van plastic bakjes naar kartonnenbakjes kun je de ‘plastic footprint’ van jouw onderneming erg omlaag brengen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog de plastic tasjes de deur uit doen en vervangen door papieren tasjes. Deze zijn net zo stevig, maar zijn makkelijk te recyclen voor je klanten thuis.

Voeg een vegetarische optie toe

Steeds meer mensen hebbe de behoefte om af en toe of helemaal vegetarisch te eten. Dit is een duurzame keuze om een hele hoop redenen. Het produceren van vlees kost enorm veel water en de het houden van vee produceert ook verschillende gassen die een negatieve klimaat impact geven.  Een vegetarische optie bieden is dus zeker een duurzame optie en wie weet trekt het weer een nieuw publiek aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *