wo. dec 6th, 2023

Een vraag die veel mensen zich afvragen bij het ontwikkelen van een app is of er belangrijke richtlijnen zijn voor een goed app design. En indien deze er zijn, welke richtlijnen zijn dat dan? Het antwoord op deze vraag is niet zo simpel, aangezien er meerdere vragen samenhangen die beantwoord moeten worden. App ontwerper DTT uit Amsterdam houdt altijd rekening met de volgende aspecten wanneer het aankomt op app design.

Een van de meest belangrijke elementen van app design is dat deze intuïtief is en een sterke User Experience (UX) heeft. Intuïtief design is onzichtbaar. Een design is intuïtief wanneer gebruikers zich kunnen concentreren op een doel zonder zich te moeten afvragen hoe zij het doel kunnen bereiken. Een intuïtief design richt de aandacht van de gebruiker op de taken die belangrijk zijn. 

Verder is het belangrijk om het aantal handelingen die de gebruiker moet verrichten te verminderen. Je moet het zo eenvoudig mogelijk maken voor de gebruiker om kerntaken binnen de app te verrichten. Het wordt daarnaast aangeraden om de gebruiker niet te overspoelen met informatie. Op deze manier kan je het ontwerpproces van de applicatie versimpelen. Wanneer veel informatie aan de gebruiker wordt gepresenteerd, dan zal het meer inspanningsvermogen kosten om de app te gebruiken. Het menselijk brein heeft een beperkt uithoudingsvermogen en het is daarom belangrijk om cognitieve belasting te verminderen. Zorg voor een functioneel, maar minimalistisch app ontwerp.

H2: App design uitwerken met een functioneel ontwerp

Een goed app ontwerp zorgt ervoor dat de app goed zal werken en dat de app eenvoudig te gebruiken is door de doelgroep. App designer DTT werkt daarom altijd eerst een app design uit. Een functioneel ontwerp is te vergelijken met de bouwtekening van een architect. Het functioneel ontwerp biedt een totaaloverzicht van alle schermen en functionaliteiten van de beoogde app. Elk scherm laat zien welke functionaliteiten deze bevat en hoe gebruikers kunnen navigeren tussen de verschillende schermen. 

Het functioneel ontwerp brengt duidelijk in beeld of aan de doelstellingen van de app wordt voldaan en of de app duidelijk en gebruiksvriendelijk is voor de gebruikers. Gebruiksvriendelijkheid is een leidend element bij goed app design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *