za. sep 30th, 2023

De grootste stad van Noord-Nederland bomvol studenten en eierballen: Groningen. Alle voorzieningen zoals ziekenhuizen, museums, winkels en hogescholen zijn allemaal geconcentreerd te vinden binnen de Groningse grachten, ook wel de diepenring genoemd. Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen en een stad met hun eigen dialect. ‘Grunn’ is zeker een bezoekje waard dus!

Waarom payrolling in Groningen?

Heb je een bedrijf in Groningen met werknemers in dienst of wil je dit graag voor in de toekomst, maar zie je al die administratieve taken niet zitten? Dan zit je in deze studentenstad perfect! Je kan met payrolling namelijk gemakkelijk studenten inhuren voor je bedrijf. In dit blog gaan we verder in op de voordelen van Payroll in Groningen. 

Wat is Payroll in Groningen precies?

Als je een Payroll bedrijf in Groningen inhuurt, nemen ze al je salarisadministratie, de maandelijkse salarisuitbetaling en de juridische zaken van je over. Het Payroll bedrijf is verantwoordelijk voor de in- en uitdiensttreding en je werknemers en ze komen dan ook op de loonlijst van het Payroll bedrijf te staan.

Wat het Payroll bedrijf je wel zelf laat doen is het bepalen wie je in dienst neemt, wanneer je dit doet en wat zij betaalt krijgen. De sollicitatie, beoordeling- en functioneringsgesprekken blijf je tevens ook nog zelf doen.  

De voordelen van Payroll in Groningen

Het inhuren van een Payroll bedrijf in Groningen kan veel voordelen met zich meebrengen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet: 

  1. Minder administratie en dus tijd over

Een veelvoorkomende reden waarom bedrijven een Payroll bedrijf in Groningen inhuren is dat ze zelf minder administratie hoeven te doen. Dit kan namelijk een tijdrovende klus zijn. Als je dit uit handen geeft heb meer tijd over voor andere belangrijkere dingen.  

  1. Meer zekerheid en risico verlagend

Als jij een Payroll bedrijf in Groningen inhuurt weet je zeker dat je alle juridische zaken goed geregeld hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van verzekeringen, betalen van premies en meer zekerheid als zich verschillende calamiteiten voor doen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken om de kosten als een werknemer ziek wordt en heeft de werknemer zekerheid wat betreft zijn maandelijkse uitbetaling. 

  1. Je hebt geen verschillende arbeidscontracten meer

Er bestaan veel verschillende arbeidscontracten. Denk hierbij aan fulltime, parttime, zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, ect. Huur je een Payroll bedrijf in Groningen in? Dan betekent dat dat je je daar niet meer druk om hoeft te maken! Het enige wat je hoeft te doen is afspraken te maken met je werknemers over het aantal gewerkte uren. De rest kun je allemaal door het Payroll bedrijf laten doen.  

Wij van Payroll Select kunnen je daarbij helpen! We kijken graag met je mee naar een passende oplossing. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *