wo. dec 6th, 2023
Online bestellen van manuka honing

Er zijn meerdere soorten honing, naast de simpele normale honing, te vinden op de markt. Elk van deze honingen hebben een bepaalde werking en neem je op een bepaalde manier in. Zo is er ook manuka honing. Voor deze honing hoef je niet allerlei winkels af. Je kunt de manuka honing namelijk makkelijk bestellen in de online honingwinkel. Manuka honing komt van de manukaboom af. Het is een monoflorale honing die een genezende werking heeft. Daarnaast kan het ook zuiverend werken. Het is dus een honing met verschillende werkingen en daarnaast een gezondere en natuurlijkere vervanging voor suiker.

De manuka honingsoort

Manuka honing is dus makkelijk online te bestellen, maar ook te koop in vele andere honing winkels. Het is afkomstig van een boom en door bijen gemaakt via de boom. De manukaboom kun je in Nieuw-Zeeland en Australië vinden op verschillende delen van de eilanden. Bijen halen nectar uit de manukaboom en hier maken ze dan de manuka honing van. Een andere, misschien wel bekendere, naam voor een manukaboom is de tea-tree. Deze naam heeft de boom verkregen nadat iemand thee van de bladeren maakte. Tea-tree is ook een vaak gebruikt middel dat verkocht wordt bij veel drogisterijen.

Het gebruik van manuka honing

Manuka honing heeft voornamelijk een genezende en zuiverende werking. De honingsoort doodt voornamelijk schimmels en kan bacteriën tegengaan. Je kunt het bijvoorbeeld op je huid gebruiken als daar oneffenheden ontstaan. Ook op wondjes kun je het smeren en dan zal de honing, of tea tree, het wondje verzorgen en genezen. Door maar een klein beetje op je huid te smeren, kun je ook infecties en oneffenheden tegengaan. Het wordt dus voornamelijk op je huid gebruikt en niet zozeer ingenomen, zoals bij andere honingen. Dit kan wel en wordt aangeraden om te doen voor je gaat eten in de ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *