za. sep 30th, 2023

Een nieuw kantoorpand is hartstikke spannend. Wat de reden van de verhuizing ook is, het is vaak de start van een nieuw tijdperk binnen een bedrijf! Wat wel een grote klus is met veel gedoe, is de verhuizing van pand A naar pand B. Gelukkig zijn er allerlei soorten machines die het verhuizen een stuk gemakkelijker en efficiënter kunnen maken. Meer weten over welke machines je nodig zult hebben? Lees dan verder.

Lage verdieping? Huur een ladderlift

Kantoren staan vaak vol met grote meubelstukken die niet zomaar in een lift of door een trappenhuis passen. Dat is dus lastig als het nieuwe kantoor meerdere verdiepingen heeft of als je bedrijf zich gaat vestigen boven de begane grond. Kies er in dat geval dan ook voor om een ladderlift te gebruiken. Hiermee hoef je al die grote bureaus, banken, digitale schermen en andere grote logge objecten met gemak buitenlangs naar boven te werken. Een ladderlift zet je heel simpel tegen de gevel en brengt je spullen met een automatische lift naar boven. Dus, nogmaals: verhuis je naar een (lage) verdieping? Dan staat een ladderlift huren bovenaan je prioriteitenlijstje. Je huurt ze gemakkelijk bij diverse bouwbedrijven bij jou in de buurt.

Verhuizen naar een hogere verdieping? Huur dan een verhuislift

Ladderliften zijn praktisch voor kantoren op lage etages, maar als je hoger in een gebouw zit zul je eerder een verhuislift nodig hebben. Deze zijn steviger en groter dan een ladderlift en worden vaak bemand door een professional om de veiligheid te waarborgen. Met de verhuislift krijg je met gemak alle grote kasten, bureaus en tafels de hoogte in zonder dat je hiervoor de reguliere lift moet bezetten of de trappen moet beklimmen. Je kunt verhuisliften, net als andere grote bouwmachines, eenvoudig voor een bepaalde periode huren bij bouwmachine-leveranciers.

Elektrisch gereedschap

In veel gevallen laat je het sloop- en opknapwerk over aan externe bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn. Maar je kunt ook flink besparen op je budget door zelf al het een en ander voor te bereiden of juist zelf de puntjes op de I te zetten. Zo kun je oud behang heel gemakkelijk zelf verwijderen met een behangafstomer en kun je oneven oppervlakken in een paar uur helemaal gaaf krijgen met een grote schuurmachine. Als je alles met de hand moet doen, ben je uren – als niet dagen – bezig. Maar met wat elektrische hulpmiddelen versnel je het proces zeker.

Hoe groot of klein je bedrijf ook is, verhuizen zal op den duur toch echt een keer moeten gebeuren. Des te beter als je vast goed voorbereid bent en weet wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je veel verhuiskosten besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *