wo. dec 6th, 2023

Je kent vast de uitspraak, goedkoop is duurkoop. Bij het aankopen van een opblaaszwembad of een opzetzwembad komt dit gezegde zeker tot zijn recht. De kosten die je bij de aankoop bespaart geef je weer extra uit aan onderhoud en reparatie. In deze blog geven wij je graag wat tips die jij kunt gebruiken zodat je een goed opzetzwembad kunt aanschaffen waar je voor langere tijd plezier aan beleeft.

Welke merken tuinzwembaden jij het beste kunt kopen

Mocht je van plan zijn om een groot zwembad te gaan kopen dan kun je het beste wat meer investeren zodat je langer en optimaal kunt genieten van jouw aankoop. In principe zijn er 3 verschillende merken waarvan we zeker weten dat het hoge kwaliteitsproducten zijn. Deze grote producten zijn de merken Intex, Bestway en Jilong-Avenli. Naast strenge productie eisen en standaarden bieden deze merken een uitstekende garantieregeling en hebben alle merken zowel opblaas als opzetzwembaden die je nog kunt uitbreiden met talloze accessoires.

Hoe bepaal je het juiste formaat zwembad voor jouw tuin?

Om het juiste formaat zwembad te bepalen is het slim om tuinen in te delen in een kleine tuin, een middelgrote tuin en een grote tuin. Een kleine tuin tot 30m2 passen zwembaden tot een diameter van 305 cm het beste. In een middelgrote tuin tot 60m2 passen zwembaden met een diameter tot 420 cm het beste. Heb jij een megatuin die groter is dan 60m2? Neem dan vooral niet een te klein zwembad. De grootste opzetzwembaden die je kunt vinden gaan tot 550 cm diameter. Past dit XXL-zwembad in jouw tuin?

Goed onderhoudt verlengt de levensduur aanzienlijk

Met alleen de aankoop zelf ben je er nog niet. Een zwembad is wat dat betreft net als een auto. Het functioneert prima, maar als je er geen onderhoudt aan geeft gaat het vanzelf een keer kapot. Bij een opblaas of opzetzwembad is het belangrijk om de pomp en het filter goed te onderhouden. Het inzetfilter moet minimaal eens per 14 dagen vervangen worden. Controleer regelmatig het frame, de koppelstukken en de filterzeeg. Maar regelmatig schoon en houdt het zwembadwater vrij van stokjes, stenen en bladeren. Bouw het zwembad altijd op een onderzeil op en dek het zwembad af zodra je er geen gebruik van maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *