wo. dec 6th, 2023
Kom alles te weten over pilates in Utrecht

Je hebt de naam ‘pilates’ vast weleens voorbij horen komen. Het is een trainingsmethode gericht op je houding, stabiliteit, ademhaling. Je focust op je lichaam en geest. Woon je in de buurt van Utrecht en ben je geïnteresseerd in zo’n training? Op allinnfitness.nl/ vind je trainingen van pilates Utrecht. Weet je niet precies wat pilates inhoudt? Je komt er alles over te weten in dit artikel.

Het ontstaan van pilates

De pilatestraining is bedacht en ontwikkeld door Joseph Pilates, die in 1883 is geboren in Duitsland. Hij was ervan overtuigd dat een goede ademhaling, houding en leefstijl de basis zijn van een goede gezondheid. Om deze punten te verbeteren, ontwikkelde Pilates specifieke oefeningen. Het bijzondere aan de oefeningen, is dat alle bewegingen vanuit een centraal punt, namelijk de core komen. Dit moet slijtage van de gewrichten verbeteren. De core werd door Pilates het powerhouse genoemd.

Wat houdt pilates in?

Hoewel de focus bij pilates vooral is gericht op de core – oftewel de romp – wordt je hele lichaam getraind. De core bestaat uit de spieren rondom je rug, buik en bekken. Deze spieren gebruik je over het algemeen bij alle pilates oefeningen. Als je de core goed is getraind, is de kans op blessures een stuk kleiner. Bovendien geeft het je meer kracht en balans. De oefeningen voer je uit op een mat. Je maakt hierbij gebruik van je eigen lichaamsweerstand.

Wat zijn de voordelen van pilates?

Als je een tijdje actief bezig bent met pilates, zul je merken dat je hele lichaam steeds sterker en soepeler zal worden. Bovendien worden je spieren lang en slank. Ook wordt je lichaamshouding verbeterd. En aangezien je geest zich goed focust op hoe je lichaam werkt, vermindert stress aanzienlijk. Pilates is geschikt voor iedereen, maar vooral topsporters halen hier veel profijt uit. Veel topsporters doen pilates ter ondersteuning van hun trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *