za. sep 30th, 2023

In de snel veranderende digitale wereld moet je mee. Als ondernemer kan dit een grote uitdaging zijn. Daarom hier de beste tips voor het goed organiseren van je IT! Zodat jij en je personeel hier geen omkijken meer naar hebben.

DaaS

DaaS voor bedrijven staat voor ‘Device as service’. Dit is een service voor het leasen van laptops waarbij, net als bij het leasen van een auto, onderhoud is inbegrepen. Voor een maandelijks bedrag sla je alle aanschafkosten en eventuele reparatiekosten over en ben je verzekerd van het ten allen tijden hebben van een goed werkende laptop. Als er iets mis is wordt de laptop zonder bijbetaling gerepareerd en als dit te lang duurt krijg je een vervangend apparaat.

Verschillende bedrijven bieden hier nog meer services bij aan. Hier bespaar je dan ook weer op. Zo kun je voor een voordelige prijs volledig ontzorgd worden op het gebied van laptop beheer.

Microsoft 365 business

Eerder bekend als Office 365 biedt Microsoft nu de clouddienst en licenties onder de naam Microsoft 365. Met deze dienst kun je bestanden en mail regelen in de cloud. Zo kunnen jij en je medewerkers overal flexibel werken en ben je niet gebonden aan locatie. Ook maakt dit het mogelijk om samen in één document te werken. Microsoft waarborgt ook de veiligheid van alle opgeslagen bestanden en met een abonnement beschik je altijd over de nieuwste versies van officeproducten.

Back-up!

Zelfs als je gebruik maakt van Microsoft 365, welke ook de optie biedt om back-ups te maken, is het belangrijk om een eigen veilige back-up te maken. Hoewel Microsoft een betrouwbare dienst is, is het goed om niet afhankelijk te zijn van één dienst voor al jouw kostbare bedrijfsdocumenten. Een back-up is niet alleen heel belangrijk voor wanneer je zelf een fout maakt en per ongeluk wat verwijdert, het is vooral heel belangrijk als bescherming tegen hackers en ransomeware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *