wo. dec 6th, 2023

Eén van de meest gebruikte online marketingvormen is linkbuilding. Met deze marketingvorm zorg jij voor interne en externe links naar je website. Hiermee zorg jij voor een hoger aantal bezoekers op je website. Maar, interne linkbuilding – hoe werkt dat precies? In deze blog leggen we het voor je uit! 

Wat is interne linkbuilding?

Als je specifiek intern wilt gaan linkbuilden, zorg je voor de juiste linkjes binnen je website. Hierdoor maak jij het algemene verkeer binnen je website soepeler: bezoekers van je website zullen de weg van A naar B sneller vinden. Het doel van interne linkbuilding is dan ook precies dit, maar het draagt ook nog eens bij aan jouw positie binnen de Google-zoekresultaten. Enorm handig dus, aangezien je dus meer verkeer op je website kunt verwachten hiermee.

Hoe werkt interne linkbuilding?

In principe is interne linkbuilding heel simpel: je brengt linkjes aan naar webpagina’s op je website, in de teksten die al op je website staan. Toch is dit niet helemaal hoe het werkt. In de grote lijnen wel, maar als je linkbuilding succesvol wil uitvoeren, zal er een linkbuildingstrategie geschreven moeten worden. Het werkt namelijk het best als jij linkbuilding zo organiseert dat het gelijk is aan de structuur van je website: een categoriepagina laat jij linken naar specifiekere producten, waar je deze producten juist terug laat linken naar de categoriepagina. Daarnaast is het slim om populaire pagina’s ook vaker uit te lichten, zodat de kans groter is dat hier nog meer bezoekers op komen.

Jouw linkbuildingstrategie

Een linkbuildingstrategie opstellen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe weet jij welke pagina’s populair zijn en hoe weet jij hoe je je succesvol aan je structuur houdt? Een Digital Agency zoals Traffic Today helpt je graag om deze strategie voor je op te stellen. Zij zijn gespecialiseerd in alle vormen van online marketing, waaronder linkbuilding. De specialisten van Traffic Today voeren eerst een onderzoek uit, zodat ze zeker weten dat ze de gewenste resultaten kunnen boeken. Ben jij benieuwd naar deze dienst? Neem eens een kijkje op de website van Traffic Today, of neem contact op met één van hun specialisten! Deze nemen graag de tijd om deze dienst verder voor je toe te lichten en om uit te leggen wat Traffic Today zoal voor jouw bedrijf kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *