za. sep 30th, 2023

De bedrijfsprocessen binnen een organisatie verlopen bij veel bedrijven niet optimaal. De oorzaak hiervan kan aan meerder factoren liggen. Hebben werknemers het te druk met hun kernactiviteiten? Groeit de organisatie aanzienlijk in de afgelopen jaren waardoor steeds meer werknemers aangenomen worden? Het optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen een organisatie levert enorm veel voordelen op. Zo kan het kosten bedrukken, kan er efficiënter gewerkt worden en kunnen werknemers zich volledig focussen op de kernactiviteiten. In deze blog worden tips gegeven voor het optimaliseren van specifieke en algemene bedrijfsprocessen.

Optimaliseren door middel van LEAN

Bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen is het essentieel om eerst inzicht te krijgen. Welke knelpunten heeft het bedrijf momenteel? Breng deze in kaart en leg de focus op één aandachtspunt tegelijk. Dit voorkomt verwatering van aandachtspunten, wat overzicht van aandachtspunten belemmert. Het is, afhankelijk van de grootte van de organisatie, verstandig om werknemer(s) aan te stellen voor het optimaliseren van de knelpunten. Het ultieme doel voor bedrijven actief in sectoren als de industrie, dienstverlening en bouw is dan ook LEAN ondernemen; namelijk het leren werken zonder verspillingen. Het behalen van een Lean certificaat is hierin dan ook essentieel. 

De facturatie binnen organisaties

Een bedrijfsproces dat vaak als een last wordt ervaren onder werknemers is de facturatie naar klanten. Het kost tijd om alle administratieve taken uit te voeren en wordt zelfs nog wel is vergeten. Dit gaat ten koste van het bedrijf. Het doel is dan ook om dit zo efficiënt mogelijk in te richten. Daarom wordt er steeds vaker besloten om de facturatie uit te besteden aan andere partijen. Ook wordt facturatie steeds vaker geautomatiseerd door middel van CRM-software. In een CRM-software vind je alle informatie over de klanten, projecten en uren. Dit zorgt voor overzicht. Niet alleen voor jezelf, maar over de gehele organisatie.  Zo kan het management eenvoudig zien waar facturatie nog beter kan worden geoptimaliseerd. 

Personeelsadministratie

Zonder goede arbeidsvoorwaarden- en regelingen is de kans aanwezig dat je personeel niet tevreden is. Het is daarom essentieel om de personeelsadministratie van je bedrijf op orde te hebben, zodat zowel werkgever als werknemer een overzichtelijk beeld heeft. Enkele onderdelen van personeelsadministratie is de salarisadministratie, arbeidscontracten, pensioenregeling en verzekeringen. Zaken die erg belangrijk zijn voor werknemers. Ook bij personeelsadministratie is er de mogelijkheid om dit volledig uit te besteden. Echter is het aanschaffen van software ook een optie, bijvoorbeeld bij Apployed. Een dergelijke software betreft alle informatie op één plek, zodat bijvoorbeeld transparantie binnen een bedrijf wordt bevorderd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *