wo. dec 6th, 2023

Periodes vol stress, een toenemend aantal naderende deadlines of overwerken… het zijn begrippen die de laatste tijd steeds vaker langs de oren vliegen en dat begint bijna normaal te worden. Helaas is het steeds vaker het geval dat een werknemer onder deze werkdruk doorgaat, en hierdoor thuis komt te zitten met een burn-out. Vooral bij zelfstandig ondernemers wiens bedrijf opeens een stuk beter is gaan lopen is het vaak terug te zien; zij houden graag de touwtjes in eigen handen en willen daarmee dus alle taken zelf oplossen. De werkdruk wordt steeds hoger, de werkuren steeds langer, met een burn-out als gevolg. Gelukkig zijn er veel manieren om teugels een beetje te laten vieren, zodat je ze niet helemaal hoeft los te laten maar wel een stukje werkdruk kwijt bent. Lees snel met ons mee! 

Het aannemen van een stagiair

Hoewel het misschien als lastig kan voelen wanneer je personeel aanneemt, kan je deze insteek natuurlijk ook omdraaien. Je bedrijf loopt nu eenmaal zo goed dat je extra handen nodig hebt, bekijk het op een positieve manier! Om er nou voor te zorgen dat je zelf goed in controle blijft over jouw bedrijf, kan je natuurlijk iemand aannemen die nog veel moet leren, denk bijvoorbeeld aan een stagiair. Zo kan je diegene alles op jouw manier aanleren en weet je zeker dat hij of zij de taken uitvoert zoals het de bedoeling is! 

Uitbesteden van de administratie

Stel, je hebt een bedrijf opgezet maar de taken worden je te veel. Je zou erover na kunnen denken om een stukje van die taken te kunnen uitbesteden. Dit hoeft natuurlijk niet te gaan over de taken die jij het leukst vindt om te doen en waar het bedrijf uiteindelijk omdraait; je zou er ook juist voor kunnen kiezen om de administratieve rompslomp uit handen te geven. Je kan gemakkelijk je backoffice uitbesteden, en daarnaast zijn er veel bedrijven met wie je korte lijntjes in communicatie aan kan houden zodat je precies weet wat er binnen de administratie speelt! 

Kleine taken uitbesteden

Als je het uitbesteden van jouw volledige backoffice toch een stap te ver vindt, kan je er natuurlijk ook aan denken om kleinere taken uit te besteden. Kies dan bijvoorbeeld voor de taken waar je zelf het minst affiniteit mee hebt, of waar je het minst verstand van hebt. Wanneer je zelf niet zo technisch aangelegd bent, kan je een Zzp’er inhuren om jouw website tiptop in orde te maken; of juist kiezen dat iemand jouw salarisadministratie overneemt! Al verminder je je taken maar met één, je zult snel voelen dat de last op je schouders minder wordt en je minder stress ervaart! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *