za. sep 30th, 2023
Hakhoning kopen? Hier kan het!

Ben je op zoek naar hakhoning, maar kun je het maar niet vinden? Dat kan kloppen. In ‘gewone’ winkels is hakhoning eigenlijk niet meer te koop. Wel vind je het af en toe nog op markten. Wil je hakhoning kopen? Bij hakhoning.shop is een ruim assortiment te vinden. Zo hoef je niet stad en land af te zoeken naar een markt waar hakhoning wordt verkocht en ben je niet afhankelijk van de dagen waarop er een markt is.

Wat is hakhoning?

Hakhoning is een snoepje uit de natuur. In tegenstelling tot het snoep dat je in supermarkten vindt, is hakhoning erg gezond. Bovendien zijn de ‘snoepjes’ lactosevrij. Hakhoning is niet alleen lekker, het kan ook nog eens helpen tegen keelpijn, keelontsteking, verkoudheid, hoesten en griepachtige klachten. Hakhoning is er voor iedereen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ook na het avondeten is hakhoning erg lekker en verfrissend.

Waar komt hakhoning vandaan?

Hakhoning stamt al uit de middeleeuwen. Het werd voor het eerst gemaakt door monniken in een abdij in Frankrijk. Hier werden namelijk bijen gehouden. Van het honing dat de bijen produceerden, werd de hakhoning gemaakt. Aangezien de hakhoning al eeuwenlang bestaat, wordt het als ouderwets bestempeld. Toch is het snoepje nog steeds populair bij de mensen die het kennen. De jongste generaties weten vaak echter niet van het bestaan van hakhoning af.

De verschillende smaken

Als je dacht dat hakhoning er maar in één verschillende smaak is, dan heb je het mis. Hakhoning bestaat in verschillende smaken. Er is hakhoning met anijssmaak, hakhoning met sinaasappelsmaak of hakhoning met citroensmaak. Maar de hakhoning is er ook in de smaak van menthol of van Eucalyptus – ook wel bekend als ‘gomboom’. Hakhoning sinaasappel is dankzij zijn zoete smaak erg populair bij kinderen. Ook anijs heeft een zachte, zoet smaak, terwijl menthol, Eucalyptus en citroen wat frisser zijn. Hakhoning citroen bevat extra vitamine C.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *