za. sep 30th, 2023

Je website is je online visitekaartje. Via een website haal je enorm veel klanten binnen, simpelweg omdat je meer mensen kunt bereiken dan met een fysieke winkel. Wil jij weten hoe je op eenvoudige wijze een website realiseert? Volg dan deze zes stappen!

1. Bepaal je huisstijl

Je website moet volledig “jou” zijn. Dit doe je door een huisstijlbeleid door te voeren. Hierin staan veel verschillende onderdelen: je bedrijfslogo, je kleurgebruik, je manier van spreken, etc. Het is essentieel om je huisstijl preparaat te hebben voordat je met je website begint, omdat het een mooi begin is voor je website. 

2. Kies je doel

Waarom wil jij een website? Als het goed is heb je een strategie met daarin verschillende doelstellingen. Om deze doelstellingen bereiken zet je verschillende diensten in, waaronder je website. Het is goed om op papier te hebben welke doelstellingen dit zijn, omdat de inrichting van je website hier erg beïnvloed zal worden. Praten we voornamelijk overtuigend, of houden we het puur bij informatie?

3. Kies je platform

Een website vanuit het niets bouwen is erg lastig. Het is mogelijk, maar je hebt er wel écht de juiste mensen voor nodig. Om deze stap kleiner te maken, is het slim om voor een platform als WordPress te kiezen. Hier werk je met eenvoudige blokken, die een website in elkaar zetten een stuk gemakkelijker maken. Je voert gemakkelijk je huisstijl door en breidt je website slim uit met de juiste plug-ins. 

4. Content

Wanneer de basis van je website staat, is het tijd om deze te vullen met content. Er zijn verschillende dingen waar je hierbij op moet letten. Allereerst is het belangrijk om de juiste combinatie van visueel en tekst te maken: wat ziet jouw doelgroep het liefst? Vervolgens is de invulling hiervan belangrijk: bij visuele content moet je letten op de kwaliteit, bij tekst op je manier van spreken, het gebruik van de juiste zoekwoorden en de mate waarin je activeert. 

5. Plaatsen maar! 

Je website is nu zo goed als af! Wanneer jij door je website heengaat, zie je gevulde pagina’s waarin klanten terecht kunnen om hun vragen beantwoord te krijgen, of om een bestelling te plaatsen. Het ziet er aantrekkelijk uit en is een product om trots op te zijn. Gefeliciteerd: de resultaten gaan nu komen! 

6. Monitoring

Maar, we zijn er nog niet! Het is belangrijk dat jij een flexibele houding aanneemt voor je website. Wanneer de resultaten tegenvallen, zorg je er zo voor dat je gemakkelijk kunt aanpassen. Door je website te koppelen met tools als Google Analytics verzamel je eenvoudig belangrijke gegevens, die je helpen om de succesratio van je website te bepalen. Zo pas jij aan, of geniet je extra van je successen!

Best4U

Wil jij zeker weten dat je website succesvol in elkaar zit, is een WordPress website laten maken een uitstekende keuze! Neem eens een kijkje op de website van Best4U: deze webdesigners realiseren in een week de perfecte website, volledig volgens jouw idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *