wo. dec 6th, 2023

Je hebt een muur in je bedrijf die nog best wel kaal is en je weet nog niet zo goed wat je er precies mee wilt doen. Een groot mooi kunstwerk plaatsen of een prachtig schilderij. Het kan allemaal, maar heb je wel eens gedacht aan een schilderij van planten. Het zorgt niet alleen voor een blikvanger, maar ook voor meer groen in je bedrijf. Wat weer goed werkt voor de concentratie van werknemers door de zuivere lucht. 

Meer groen door een plantschilderij

Planten zijn een belangrijk onderdeel van het interieur voor in je eigen huis, maar ook in een bedrijf. Het zorgt voor het natuurlijk aspect op bijvoorbeeld een kantoor. Je kunt een volledige wand voorzien van groene kunst dat leeft. Deze levende vorm van kunst kan op vele manieren geplaatst worden, waardoor er een speels effect kan worden gecreĆ«erd. Je kunt altijd een passend ontwerp maken voor de muur die wel wat kleur kan gebruiken. Daarnaast zorgt dit schilderij niet alleen voor een mooie blikvanger, maar ook voor zuivere lucht, de luchtvochtigheid in de lucht en een betere akoestiek. Daardoor is het ideaal voor op bijvoorbeeld kantoor. Al deze voordelen zorgen er namelijk voor dat werknemers en natuurlijk ook de werkgever een beter concentratie krijgen. 

Voorbeelden van plantschilderijen

Plantschilderijen zijn in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Je kunt het zo gek maken als je wilt, het is vaak allemaal mogelijk. De groene wanden zijn een soort verticale tuinen. Verticale tuinen zijn ontstaan vanuit mensen waarbij een tuin hebben geen mogelijkheid was. Ze waren vaak alleen in bezit van een balkon, maar ook dit was niet altijd van toepassing. Toen werd er de verticale tuin bedacht om toch een beetje tuin te onderhouden. De verticale tuin neemt weinig ruimte in. In de organisatie is deze groene wand binnen ook wel voorzien van een eigen watersysteem, waardoor de planten voldoende water krijgen. Bij een plantschilderij kun je ook denken aan een moswand. Een moswand zorgt voor de juiste groene beleving met weinig onderhoud. Er is dus genoeg keus om planten te gebruiken als schilderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *