wo. dec 6th, 2023

Het neerzetten van planten is een goede manier om een leeg kantoor op te vullen. Een lege ruimte voelt al minder leeg aan met één grote plant. Het neerzetten van planten is ook nog eens erg goed voor de luchtkwaliteit. De vuile stofjes in de ruimte worden door de planten gefilterd en omgezet in zuurstof. Dit verbetert ook de productiviteit! Op deze manier zorgt het groen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Welke kantoorplanten geschikt zijn voor uw kantoor leest u in deze blog. 

Bananenplant

De bananenplant is een ideale kantoorplant. Wanneer u de plant in een zelfwatergevende pot zet hoeft u er, op het gebied van verzorging, bijna niet meer naar om te kijken! De bloempot zorgt ervoor dat de plant precies voldoende water krijgt, wanneer u het reservoir regelmatig bijvult. De bananenplant is mooi groot, waardoor hij meteen opvalt. De plant houdt van licht en kan dus het beste in een lichte ruimte staan. Voor de beste verzorging kunt u de plant in de zomermaanden extra voeding geven. Eens per maand is voldoende en in de wintermaanden is dit niet nodig. 

Pachira Aquatica

Op een kantoor wordt hard gewerkt en hier past de Geldboom perfect tussen. De officiële naam van de Geldboom is Pachira Aquatica en door de gevlochten stam heeft deze plant een speciale uitstraling. Net als de bananenplant, moet de Pachira Aquatica in een lichte ruimte staan, zodat de plant genoeg licht krijgt. Deze plant heeft iets meer verzorging nodig, omdat handmatig watergeven het beste is. De grond van de Pachia Aquatica moet namelijk opgedroogd zijn voordat er watergegeven wordt. Bij een zelfwatergevende pot blijft de grond vochtig. 

Areca

De Areca stelt weinig eisen aan de verzorging, wat het een ideale kantoorplant maakt. Deze plant kan uitgroeien tot 120 cm en is daarmee een echte ‘vloer-tot-plafond’ plant. Daarmee is de Areca een goede opvulling en een echte eyecatcher. Deze plant verbetert de luchtvochtigheid in de ruimte aanzienlijk. De Areca verdampt namelijk veel water. Dit betekent overigens niet dat de plant extra veel water nodig heeft. Net als veel andere planten is eens per week water voldoende. 

Kantoorplanten bij Fleurdirect.nl

Bestel uw kantoorplant nu eenvoudig via Fleurdirect.nl en ontvang de plant binnen twee werkdagen op het door u aangegeven afleveradres.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *