wo. dec 6th, 2023

Duurzaamheid is een trend waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Het is overal in terug te zien; huizen, auto’s maar voortaan ook in tuinen! Wil je graag meer weten over hoe je jouw tuin nog duurzamer in kunt richten? In deze blog lees je het allemaal!

Tuinaankleding

Voor de aankleding van je tuin zijn er een hoop duurzame oplossingen. Bij Adéquat heb je keuze uit een ruim assortiment aan duurzame tuinaankleding. Van poorten tot omheining, gemaakt van 100% duurzaam kastanjehout. Het gaat jarenlang mee en vergrijst op een natuurlijke manier. Het is in allerlei maten te verkrijgen of je kunt het eventueel nog laten begroeien om doorkijk te voorkomen. Een duurzame oplossing voor bijvoorbeeld een schutting of ijzeren hekwerk en het ziet er ook nog eens een stuk gezelliger uit!

Zwembad

Altijd al gedroomd van een zwembad in eigen tuin? Heerlijk, maar het vreet een hoop stroom. Denk ook eens aan alternatieven hiervoor. Bijvoorbeeld een zwemvijver, waar je ook heerlijk in kunt zwemmen op de warme zomerdagen, maar dan een stuk duurzamer! Een zwemvijver kan op natuurlijke manieren gefilterd worden, zodat er geen dure filter nodig is die veel stroom nodig heeft. Je kunt er ook nog leuke vissen in laten zwemmen of aankleden met mooie planten die bevorderlijk zijn voor de duurzaamheid van de zwemvijver.

Composthoop

Aan deze duurzame oplossing had je vast nog niet gedacht… Een composthoop in de tuin! Maak achter in je tuin een kleine bak waar je al je groenafval in dumpt. Dit gaat op den duur broeien en na een aantal jaren kun je het als bemesting voor je gazon gebruiken. Duurzamer wordt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *