wo. dec 6th, 2023
Koop een robot grasmaaier die het maaiwerk voor je doet

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Waarschijnlijk heb je thuis al wat dingen die duurzaam zijn, beter voor het milieu en lang meegaan. Maar hoe zit het met de tuin? Naast veel groen in de tuin kun je ook andere dingen doen. Met deze tips, richt je je tuin milieuvriendelijker in en draag je een steentje bij aan een groenere wereld!

Regenwater opvangen

Gratis je planten water geven? Vang regenwater op met een regenton in je tuin. Dit is een duurzame en goede manier op regenwater op te vangen en weer te hergebruiken. Het water kan worden hergebruikt om planten binnen- en buitenwater te geven maar ook om je auto mee te wassen.

Duurzame trampoline

Etan Trampolines produceert trampolines gemaakt van Europese materialen en gaan langer mee dan Aziatische materialen omdat ze van hogere kwaliteit zijn. Daarnaast worden de trampolines ook in Europa gemaakt en dat zorgt ervoor dat de logistieke kant van het bedrijf duurzamer is dan wanneer de trampolines uit Azië moeten komen. Bij Etan kun je terecht voor de toffe en stoere UltraFlat trampoline, een gelijkvloerse, ingegraven trampoline beschikbaar in het vierkant en rechthoekig. Bovendien biedt Etan ook de klassieke ronde trampoline aan, met of zonder veiligheidsnet.

Composteren

Scheid jij al je afval? Dan ben je heel goed bezig. Heb je er weleens over nagedacht om je GFT-afval te composteren? Dit betekent dat je het afval laat rotten. Daardoor hoeft het niet vervoerd en verwerkt te worden, dus minder energieverbruik en uitstoot. Nadat alles gecomposteerd is, kun je het goed gebruiken als bodemverbeteraar.

Verlichting van de natuur

Wil je op een warme zomeravond nog gezellig in de tuin zitten? Zet wat kaarsen op tafel en steek deze aan. Tip: ga voor citronella kaarsen, zodat de muggen op afstand blijven. Naast kaarsen kun je ook kiezen voor lampjes in de bomen, onder de bomen of aan de schutting. Zorg ervoor dat deze lampjes werken op zonne-energie en je hebt gratis licht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *