wo. dec 6th, 2023
Drie belangrijke verzekeringen voor ondernemers

Ondernemen brengt veel risico’s met zich mee. Het kost veel tijd, energie en soms kopzorgen. Daarom is het fijn als je je kunt verzekeren tegen een aantal van deze zorgen. Echter zijn er zo veel verzekeringen op de markt, hoe weet je nu welke je écht nodig hebt? We lopen in deze blog een paar veel gekozen en belangrijke verzekeringen door.

Zakelijke autoverzekering

Als je er een hebt, wil je graag je zakelijke auto verzekeren. Alle auto eigenaren zijn wettelijk verplicht om hun auto te verzekeren. Dit geld ook voor een zakelijke auto. Een zakelijke autoverzekering werkt hetzelfde als een normale autoverzekering. De WA-verzekering is verplicht, maar je kunt je aanvullend verzekeren voor andere schade zoals brand- of glasschade. Met een allriskverzekering bent u ook verzekerd voor schade door eigen schuld. Je bent dus verplicht om je bedrijfsauto verzekeren, maar het kan erg nuttig zijn om net iets meer te verzekeren, want over het algemeen wordt er meer gereden in een zakelijke auto dan in een auto voor particulier gebruik.

AOV

De AOV is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit is geen leuk onderwerp om over na te denken, maar wel een belangrijk onderwerp voor elke ondernemer. Er is geen speciaal vangnet vanuit de overheid voor ondernemers die arbeidsongeschikt raken of langere tijd niet kunnen werken. Daarom is het belangrijk om jezelf hiervoor te beschermen, want voor veel ondernemers is arbeidsongeschiktheid het begin van de bijstand.

Aansprakelijkheidsverzekering

Dit is een soort verzekering die erg persoonlijk is voor elke ondernemer en verschilt per soort bedrijf. Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert je tegen de schade waar jij aansprakelijk voor bent. Dit kan dus van alles zijn en verschilt per bedrijf. Je kunt ook aansprakelijk zijn voor schades die personeel maken. Hierdoor zijn dit soort verzekeringen altijd meer maatwerk dan de andere verzekeringen in dit lijstje. Laat je hiervoor dus goed adviseren door je verzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *