wo. mei 31st, 2023

Het versturen van producten in een brievenbusdoos wordt steeds populairder. Dit komt omdat het versturen van producten in een dergelijke doos die gewoon door de standaard brievenbus past enkele voordelen voor jou als ondernemer met zich meebrengt. Ben je benieuwd geworden welke dit zijn? Lees dan even verder!

Lagere verzendkosten

Voor brievenbuspost worden lagere verzendkosten gerekend dan voor pakketpost. Soms heb je geen keuze en moet je het bestelde product wel aan de pakketdienst meegeven, bijvoorbeeld vanwege de afmetingen of het gewicht van het pakket. Soms past een product echter wel prima door de brievenbus maar wordt het alsnog in een grote verzenddoos verzonden, vaak omdat medewerkers niet goed op de hoogte zijn of omdat de verzenddozen voor het grijpen liggen. Toch kan het een behoorlijke besparing opleveren om dergelijke producten in een brievenbusdoos te verzenden. Vooral wanneer je gratis verzending aanbiedt boven een bepaalde bestelwaarde. Moeten klanten zelf de zending betalen? Dan zitten zij er natuurlijk niet op te wachten om hogere verzendkosten te betalen dan eigenlijk nodig is puur omdat de verkeerde verzendverpakking is gekozen. De juiste verzendverpakking kiezen kost niet eens zo heel veel meer moeite, maar levert wel een heel groot plezier op!

Dozen vouwen is verleden tijd

De meeste verzenddozen moeten eerst nog gevouwen worden voordat ze klaar zijn voor gebruik. In het geval van brievenbusdozen behoort dozen vouwen echter tot de verleden tijd. Alle standaard brievenbusdozen worden in principe al gebruiksklaar geleverd en hoeven dus niet eerst gevouwen te worden. Zo kun je een hoop tijd besparen. En tijd = geld! Deze standaard brievenbusdozen herken je overigens aan de opening aan de korte zijde van de doos. Ze zijn geschikt voor de meeste kleine producten die op deze manier verzonden kunnen worden. Moet je echter een product verpakken die bijna dezelfde afmetingen heeft als de brievenbusdoos waar je het product in wilt versturen? Dan is een standaard brievenbusdoos helaas niet geschikt. In een dergelijk geval kun je het beste kiezen voor de bovenlader variant. Brievenbusdozen met een bovenlader hebben namelijk een klep aan de bovenzijde waardoor je producten met vrijwel dezelfde afmetingen als de brievenbusdoos zelf op een eenvoudige en snelle manier in de doos kunt plaatsen.

Brievenbusdozen kun je naar eigen wens laten pimpen

De tijd dat alle brievenbusdozen er hetzelfde uitzagen hebben we inmiddels achter ons gelaten. Deze saaie dozen worden steeds vaker vervangen door wat meer luxe brievenbusdozen. Bovendien kun je brievenbusdozen tegenwoordig laten bedrukken en dus naar jouw eigen wens laten pimpen, bijvoorbeeld bij Rotimshop. Zo weet je zeker dat jouw brievenbuspakketje opvalt tussen de rest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *