wo. dec 6th, 2023

Wanneer je wilt groeien met je bedrijf, dan is het zaak dat je bedrijf goed gevonden wordt. En in de regel wordt je door je doelgroep en (potentiële) leads gevonden via een zoekmachine zoals Google. Ga maar na hoe je zelf bij de producten en diensten van een bedrijf terechtkomt wanneer je iets nodig hebt. Hoe jij met je business online goed vindbaar wordt? Met SEO! Zoekmachine optimalisatie van jouw belangrijkste webpagina’s, zogeheten landingspagina’s, waarop jij via de zoekmachine goed gevonden wilt worden. Want nog altijd is meer dan de helft van al het traceerbare webverkeer afkomstig van het organisch zoeken. Dat betekent dat je dus met jouw meest belangrijke pagina’s bovenaan in Google wilt komen te staan door toedoen van SEO, wat zorgt voor die organische vindbaarheid.

SEO vergt kennis, vaardigheid en geduld

Organisch betekent hier letterlijk kwalitatief tijd en energie steken in de optimalisaties van je pagina’s die je belangrijkste producten of diensten huisvesten. In tegenstelling tot SEA, waarbij je betaald adverteert om direct hoog in de zoekmachine te worden gevonden. Maar, zeker gezien de meerwaarde achter de houdbaarheid van SEO, de kwaliteitsimpuls die je jouw webpagina’s geeft en dus het hoge webverkeer, is het de langdurige investering meer dan waard. Een uitdaging, want veel bedrijven of kleinere ondernemers hebben nou net dat ene gevraagde element niet: tijd. Want SEO vereist de nodige kennis en vaardigheden om het effectief en resultaatgericht toe te passen. Het kan de moeite zeer lonen om hiervoor eens een SEO bureau te raadplegen. Een aanvraag- of adviesgesprek is vaak geheel vrijblijvend en kost je dus niets. Specialisten die zich hier dagelijks fulltime mee bezighouden weten je tot in detail te vertellen welke SEO strategie het best past bij jouw onderneming, producten en natuurlijk je beschikbare budget. 

SEO is meer dan alleen een goede webtekst schrijven

Van zoekwoordenonderzoek tot het optimaliseren van je webpagina’s. En van scherpe SEO content realiseren tot het behalen van een hoge autoriteit door middel van linkbuilding. SEO is breed, ruim, divers en vergt enig geduld voordat je echt merkbaar resultaat ondervindt. In de basis valt SEO daarom onder te verdelen in drie lagen: content, techniek en autoriteit.  Gaat het over content, dan gaat het dus over de visuele uitingen die geoptimaliseerd zijn. Dit kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen, video’s of andere visuals die strategisch worden ingezet. Bij de techniek wordt gekeken of je website bijvoorbeeld ook responsive is, wat betekent dat je webdesign ook goed beschikbaar is op andere schermformaten naast je desktop of laptop, zoals je smartphone of tablet. Ook de paginasnelheid is een belangrijke technische SEO-factor, maar er zijn er nog heel veel meer. 

De relevantie van je website wordt bepaald door je autoriteit

Bij autoriteit komt linkbuilding aan de orde. De autoriteit van je website komt neer op de kwaliteit en relevantie die aan je website en afzonderlijke webpagina’s wordt toegeschreven door zoekmachines. Hoe hoger deze autoriteit, hoe waardevoller je door zoekmachines wordt bevonden en hoe hoger je dus in de zoekresultaten komt te staan. Die hoge autoriteit verkrijg je dus onder andere door linkbuilding, waarbij je voor jouw relevante links jaar jouw website op andere (ook hoog gewaardeerde websites) plaatst. Een interne link, waarbij je dus op je eigen webpagina een link naar een andere pagina van je eigen site verwijst, is waardevol. Maar wanneer een externe website met een link naar jouw website verwijst, dan wordt dat als ‘dubbel zo waardevol’ gezien door de zoekmachines en gaat je autoriteit stijgen.

Laat je helpen om je business online vindbaar te maken

Organische optimalisatie vergt kennis en bovenal geduld. Precies om die twee redenen kiezen veel ondernemers voor SEO uitbesteden. Naast dat het specialistenwerk is, duurt het ook even voordat je de vruchten plukt van SEO. Maar als het dan eenmaal zover is, heb je er ook langdurig plezier van. Laat je helpen door erkende bureaus met een goede staat van dienst en ervaar zelf een enorme verhoging van je conversies dankzij SEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *