wo. dec 6th, 2023

Toe aan een carrier switch? Het is niet gemakkelijk om een goede keuze te maken voor een baan die je echt leuk vindt. Je werkt immers 5 dagen per week, 8u per dag. Niet geheel onbelangrijk dat je iets doet dat je ook echt leuk vinft. De tijd dat alleen maar mannen een beroepsfunctie hadden, ligt al heel ver achter ons. Gelukkig zijn in de meeste beroepen zowel vrouwen als mannen vertegenwoordigt, en de arbeidsparticipatie van vrouwen gaat ieder jaar omhoog. Ook worden beroepen die van oudsher ´typische mannenberoepen´ waren, zoals architect, webdesigner of technisch ingenieur, nu ook steeds vaker door vrouwen ingevuld. Wij hebben een mooi overzicht voor jou als je echt toe bent aan een carrière switch en er klaar voor bent om iets te doen dat je echt leuk vindt!

Lerares in het basisonderwijs

Een beroep wat veel vrouwen (met plezier) doen is toch wel lerares basisonderwijs. Meer dan 80%  is vrouw. Als lerares op een basisschool ben je gespecialiseerd in verschillende vakken als gym, taal, rekenen, geschiedenis, Nederlands en Engels. Welke eigenschappen moet je allemaal bezitten? Allereerst moet je natuurlijk echt gek zijn op kinderen. Daarnaast moet je een echte doorzetter zijn, energiek, kritisch zijn en conflicten kunnen beheersen. Je wordt lerares op een basisschool voor de groepen drie tot en met acht middels de vierjarige HBO-opleiding Pabo.

Start je eigen webshop

Altijd al ervan gedroomd om ondernemer te zijn? Je eigen uren in te delen en je eigen agenda te vullen? Alles in eigen handen hebben is heerlijk. Een webshop starten is zo lastig nog niet. Kies een producten of product groep waar je echt een passie mee hebt. Heb je zelf kinderen? Start dan een webshop met kinderspullen of draagzakken. Verdiep je in de verschillende merken draagzakken zoals Tula, Ergobaby en Isara en maak voor jezelf een overzicht wat je graag wilt verkopen. Maak een kostenberekening en start gewoon!

Huisarts

Wie wilt er nu geen mensen helpen? Hoewel de verdeling tussen huisartsen in Nederland bijna 50% vrouw en 50% man is, is het beroep huisarts uitermate populair bij vrouwen. Sinds 2020 zijn er meer vrouwelijke dan mannelijke huisartsen. De meeste beroepen die populair zijn bij vrouwen bevinden zich in de gezondheidszorg of in de sociale tak, zo ook Arts. Een Huisarts is verantwoordelijk voor het onderzoeken en de behandeling van patiënten in alle leeftijdscategorieën, en een huisarts kan deze patiënten doorsturen naar een specialist. Je moet uiteraard wel een passie voor de gezondheidszorg hebben.

Logopedist

En zo hebben we nog een beroep in de gezondheidszorg dat erg populair is onder vrouwen, dat is namelijk logopedist. De meerderheid van de logopedisten is vrouw. Een Logopedist behandelt mensen met gehoor- spraak-, stem-, en slikproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *