za. sep 30th, 2023

Duurzaamheid is tegenwoordig een heel belangrijk onderwerp in de wereld. Om een steentje bij te dragen is het reduceren van plasticgebruik een stap in de goede richting. Om deze reden zijn er nieuwe richtlijnen opgesteld. Hierin staat dat er verbod is op sommige plastic wegwerpproducten. Toch zijn wegwerpproducten in sommige situaties erg handig en daarom zijn er allerlei alternatieven voor plastic wegwerpartikelen ontworpen. Ben je benieuwd naar deze alternatieven? Lees dan verder en kom erachter!

Disposables van hout

Hout is een goed alternatief voor plastic bestek. Hout is een natuurlijk materiaal, waardoor het volledig biologisch afbreekbaar is. Een stuk beter voor het milieu dus. Een ander voordeel is dat hout erg stevig is en daardoor langer meegaat dan plastic. Het nadeel is dat veel mensen het gevoel van hout in de mond akelig vinden. Voor dit probleem is er een oplossing bedacht. Het bestek is namelijk voorzien van een waslaag, waardoor het hout een stuk gladder is en geen hout smaak afgeeft.

Disposables van palmblad

Palmblad is tegenwoordig een populaire vervanger voor plastic. En dat is niet voor niets. Wegwerpartikelen van palmblad hebben een luxe uitstraling en het is volledig biologisch afbreekbaar. Dit komt doordat het, net zoals hout, een natuurlijk materiaal is. Daarnaast wordt het duurzaam geproduceerd en is het niet schadelijk voor het milieu. Na het gebruik van deze disposables, kun je ze deponeren in de afvalbak van organisch afval.

Disposables van suikerriet

Naast hout en palmblad, is suikerriet ook een goed materiaal voor wegwerpartikelen. Suikerriet is een afvalproduct wat gemakkelijk gerecycled kan worden. Ook suikerriet is volledig biologisch afbreekbaar, omdat het een natuurlijk materiaal is. Het voordeel aan disposables van suikerriet, is dat ze geschikt zijn voor in de oven, magnetron en koelkast.

Ontdek de mogelijkheden

Er zijn dus genoeg alternatieven voor plastic wegwerpartikelen. Wil je binnenkort een van deze disposables gebruiken? Neem dan een kijkje op de website van disposabledirect.nl en ontdek het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *