wo. dec 6th, 2023

Als bedrijfseigenaar kun je tegen verschillende problemen oplopen. De schuldenaar betaalt niet. Herinneringen werken niet. Wat dan? Je kunt er dan voor kiezen om een jurist incasso in te huren om de schuld te innen. Lees verder hoe dit precies in z’n werk gaat.

De incasso-advocaat is eigenlijk ook een incasso-jurist.

Maar er is een duidelijk verschil:

De advocaat is gebonden aan de regels van de Orde van Advocaten en de jurist heeft veel meer vrijheid. Vooral bij incassoprocedures levert deze vrijheid veel voordelen op. Door deze verschillen is het beter om bij incassotrajecten een incasso jurist dan een advocaat te betrekken.

Een minnelijke afwikkeling van incasso

Het incassobureau tracht een gerechtelijke prodcedure te voorkomen, terwijl de advocaat in principe profiteert van meer uren werk.

Bij het incassobureau AGIN Otten wordt in 90% van de incassozaken een ​​rechtszaak voorkomen. In al deze gevallen zorgt de minnelijke afwikkeling voor voldoende professioneel beheer, dit komt doordat AGIN Otten ervoor zorgt dat de debiteuren de noodzaak zien om te betalen. Dit bespaart kosten voor beide partijen. Een win-win-optie voor zowel de debiteur als de geldverstrekker.

Wil je meer informatie hebben over incassotrajecten? Neem dan contact op met AGIN Otten, zij houden het gehele incassotraject in eigen handen en hebben jarenlange kennis en ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *