za. sep 30th, 2023

Het is van groot belang dat je medewerkers hygiënisch en veilig kunnen werken, en daarvoor is goede bedrijfskleding onmisbaar. Gelukkig zijn er tegenwoordig bedrijven die een allesomvattende dienstverlening aanbieden voor werkkleding, inclusief reiniging, reparatie en dagelijkse levering. Met zo’n bedrijfskleding service kun je er zeker van zijn dat jouw medewerkers iedere dag starten in schone en veilige kleding, zoals signaalkleding of  foodkleding, en behoud je als bedrijf een duidelijk overzicht van wat er in de was gaat en hoe lang de kleding meegaat. Bovendien voldoet de bedrijfskleding van jou personeel altijd aan de laatste normeringen.

Veiligheid van signaalkleding

Wanneer het dragen van signaalkleding essentieel is voor jouw medewerkers, dien je op de hoogte te zijn van de vele regels die gelden voor het dragen ervan. Zo moeten de reflecterende strepen en gele of oranje delen een bepaald oppervlak hebben, afhankelijk van de werkzaamheden. Tijdens koude dagen bieden signaaljassen met thermo-wattering uitgebreide bescherming tegen de kou. Het belang van signaalkleding wordt vooral duidelijk op winterdagen in de schemering, waar het motto “zien en gezien worden” geldt. Een assortiment van signaalkleding met hoogwaardige reflecterende strepen en reflectoren verhoogt de veiligheid voor zowel jouw medewerkers als de mensen om hen heen. In donkere werkomgevingen of omgevingen waar het risico bestaat dat ze aangereden worden, is het dragen van signaalkleding een overweging waard. Het is essentieel dat signaalkleding regelmatig gereinigd en geïnspecteerd wordt, aangezien vervuiling en invloeden van licht de signaalfunctie van de kleding kunnen verminderen. Daarom moet de kleding na regelmatig gebruik nog steeds zichtbaar zijn. Door een gespecialiseerd bedrijf in te huren voor het verhuren, onderhouden en reinigen van signaalkleding, weet je zeker dat jouw personeel zichtbaar blijft tijdens het werk. Het bedrijf zal de kleding namelijk na elke wasbeurt opnieuw testen op zichtbaarheid.

Foodkleding

Binnen de voedselindustrie gelden strenge eisen, waarbij foodkleding moet voldoen aan de DIN 10524-normering. Deze normering houdt rekening met alle food standaarden, zoals de HACCP, BRC, ISO 22000 en IFS, en met de specifieke risico’s die binnen jouw bedrijf kunnen voorkomen. De norm geeft richtlijnen voor het ontwerp van de kleding, evenals voor de selectie, het gebruik en het onderhoud van de werkkleding. Het doel van deze normering is om te voorkomen dat verkeerde werkkleding negatieve invloeden heeft op de producten.

Duurzaam business model

Wanneer je ervoor kiest om bedrijfskleding te huren, draag je als bedrijf bij aan de circulaire economie. Door gebruik te maken van circulaire dienstverlening wordt de levensduur van de bedrijfskleding namelijk verlengd en draag je automatisch bij aan het verkleinen van de voetafdruk in de kledingindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *