wo. dec 6th, 2023

Wat zijn afvoeren en hoe werken ze?

Een afvoer is een pijp of een buis die water, rioolwater of andere vloeistof van de ene plaats naar de andere transporteert. Een verstopte afvoer is een probleem dat kan optreden wanneer de leidingen verstopt raken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals overtollig haar, etensresten, vet- en vuilophoping.

Top 5 tips voor het ontstoppen van een afvoer

Hier zijn de top 5 tips voor het ontstoppen van een gootsteenafvoer:

1. Giet kokend water door de afvoer om eventuele verstoppingen los te maken.

2. Zorg ervoor dat u een zuiger gebruikt om eventuele resterende verstoppingen te verwijderen.

3. Gebruik een kleerhanger van draad om eventuele resterende bosjes haar of andere materialen die de afvoer kunnen blokkeren, te verwijderen.

4. Zet een kom witte azijn in de gootsteen, giet er kokend water in en laat het ongeveer 10 minuten staan voordat je het weer in de afvoer giet. 

5. Als geen van deze methoden werkt, bel dan de specialisten in riool ontstoppen of koop wat sanitairbenodigdheden en probeer ze zelf!

6 producten die u kunt kopen om de afvoer te ontstoppen zonder chemicaliën

De volgende producten kunnen u helpen uw afvoer te ontstoppen zonder het gebruik van chemicaliën.

“Afwasmiddel” – Afwasmiddel is een zelfgemaakte reiniger die kan worden gebruikt om afvoeren te ontstoppen, maar gebruik het niet op toiletten of gootstenen in de keuken.

“Dawn afwasmiddel” – Dawn afwasmiddel is een geweldige reiniger voor de meeste huishoudelijke afvoeren. Het werkt het beste voor wastafels, douches en badkuipen. Het kan echter ook probleemloos worden gebruikt om toiletten en waskuipen schoon te maken.

“Baking soda” – Zuiveringszout is een geweldige manier om uw afvoer te ontstoppen zonder chemicaliën, omdat het natuurlijke antibacteriële eigenschappen heeft die bacteriën doden en geuren uit afvoeren verwijderen. Het is ook veilig voor septic tanks en rioleringssystemen, dus dat hoeft u niet te doen

Welke afvoerreiniger is geschikt voor uw situatie?

Er zijn veel verschillende soorten afvoerreinigers op de markt. Sommige zijn veilig voor gebruik op alle soorten afvoeren, terwijl andere zijn gemaakt voor specifieke soorten afvoeren.

Veel mensen die stinkende afvoeren of een verstopt toilet hebben, proberen verstoppingen op basis van sandelhout te gebruiken die zeer effectief zijn in het verwijderen van de geur en het verhelpen van de verstopping. Deze producten bevatten echter ingrediënten die uw leidingen kunnen beschadigen en mogen alleen worden gebruikt als ze zijn aanbevolen door een professioneel bedrijf gespecialiseerd in afvoer ontstoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *