za. sep 30th, 2023

Je hebt het beste bedrijfsidee, een no-fail plan en een geweldig team dat klaar staat om je te helpen je visie uit te voeren. Zonder kapitaal kunnen uw ondernemingsdoelen echter slechts een droom blijven.

De banken melden dat startende bedrijven doorgaans de meeste uitdagingen tegenkomen bij het aanvragen van een lening voor kleine bedrijven. Hier zijn vijf tips om in gedachten te houden om de financiën veilig te stellen om uw kleine onderneming van stroom te voorzien.

1. Vind de juiste kredietverstrekker

Er zijn veel soorten kredietverstrekkers die u kunt benaderen voor een kleine zakelijke lening. Door de meest geschikte te benaderen, vergroot u uw kansen om uw bedrijf voort te stuwen. Keuzes van kredietverstrekkers zijn onder meer:

Grote nationale financiële instellingen. Voor een klassieke banklening kunt u bij uw huidige bank terecht. Omdat je al een ingebouwde relatie hebt, kan deze geldschieter je in een betere richting helpen als ze niet in staat zijn om te helpen. Alternatieve kredietverstrekkers. Alternatieve kredietverstrekkers overbruggen de kloof tussen grote banken en gemeenschap geldschieters met gematigde vereisten. Alternatieve kredietverstrekkers kunnen nichebedrijven helpen bij het verkrijgen van snelle zakelijke leningen, omdat ze zich richten op potentiële groei versus de kredietscores van ondernemers. Communautaire kredietverstrekkers en kredietverenigingen. Lokale banken of kredietverstrekkers met interesse in de economische groei van een bepaald gebied kunnen geschikt zijn voor lokaal gerichte bedrijven.

2. Doe je huiswerk

Zoek uit wat de kredietverstrekkende instelling vereist in het goedkeuringsproces. Normaal gesproken moet je:

  • Zorg voor een solide businessplan. Leningen worden doorgaans niet verstrekt aan leningen, speculaties of gok ondernemingen.
  • Een uitzonderlijke kredietgeschiedenis hebben. Dit omvat zowel persoonlijke als zakelijke kredietgeschiedenis, die moet worden geverifieerd door de drie grote kredietbureaus.
  • Beschikken over sterke persoonlijke en zakelijke activa. Dit bewijst aan de geldschieter dat je  ze kunt terugbetalen.
  • Zorg voor een positieve relatie met de kredietverstrekker. Het hebben van een constructieve relatie met de geldschieter voordat je de lening aanvraagt, kan je kansen om het te bereiken vergroten.

3. Sorteer de details

Hoe duidelijker je bedrijfsplan aan de geldschieter kunt presenteren, hoe meer zij jouw onderneming kunnen begrijpen en erop kunnen vertrouwen; hoe meer details je verstrekt, hoe beter. Tijdens het sollicitatieproces wil je communiceren:

  • Waarom je het geld nodig hebt en waar het voor wordt gebruikt. Hoe belangrijker deze factoren zijn voor de groei van je onderneming, hoe meer ze van invloed zijn op de geldschieter. Het redden van bedrijfsverliezen levert geen rendement op de investering op.
  • Een gedetailleerd budget van hoe elk deel van de lening zal worden besteed. Gebruik up-to-date financiële documentatie en kasstroomprognoses die zijn onderzocht door een gekwalificeerde expert om uw claims te ondersteunen. Wees bereid om brancherisico’s uit te leggen op basis van overheids beoordelingen.
  • De partners en leveranciers waarmee u samenwerkt bij het uitgeven van leengeld. Kredietverstrekkers zullen willen verifiëren dat de bedrijven waaraan je jouw geld uitgeeft ook geloofwaardig zijn.

4. Kom met het juiste team

Je zakelijke bedrijven zijn niet de enige beslissende factoren bij het al dan niet krijgen van een lening voor kleine bedrijven. Kredietverstrekkers willen ook:

  • Ken je leiderschap. De uitvoerende leden van je bedrijf moeten een voorbeeldige krediet- en zakelijke geschiedenis hebben.
  • Ken je andere investeerders. Je wilt bekendmaken wie er nog meer vertrouwen in je bedrijf stellen en wat hun relaties met je bedrijf zijn.
  • Weet dat je aandelen in het bedrijf hebt. Als je op de een of andere manier niet persoonlijk in het bedrijf bent geïnvesteerd, vermindert dit het vertrouwen dat de geldschieter zal hebben bij het overwegen van de verdeling van de lening. Je wilt passie overbrengen wanneer je met de geldschieter over jouw bedrijf communiceert en voorbeelden geven van hoe je je bedrijf ziet groeien, of dit nu via distributie partnerschappen of nieuwe productplannen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *