wo. dec 6th, 2023

Private lease wordt steeds populairder. Vooral autolease.nl is een bekende naam binnen deze sector. Helaas gaan er veel fabeltjes of broodje aap verhalen over private lease rond. Al deze misvattingen kunnen ervoor zorgen dat private lease in een verkeerd daglicht komt te staan. En dat terwijl private lease veel voordelen kent en in veel gevallen de betere keuze is wanneer je zit te tobben tussen het kopen en het leasen van een nieuwe auto. In deze blog worden vier fabeltjes/misvattingen rondom private lease nader uitgelegd. Lees dus snel verder!

Met kopen ben ik goedkoper uit

Het is absoluut niet waar dat je met kopen altijd goedkoper uit bent dan met leasen. Leaseauto’s worden namelijk op zeer grote schaal ingekocht. Hierdoor kan de korting voor de leasemaatschappij flink oplopen. Dit geldt niet alleen voor de aanschaf maar vaak ook voor het onderhoud en de verzekeringskosten. Ook de afschrijving op leaseauto’s is over het algemeen minder fors. Dit alles wordt doorberekend in het leasebedrag dat jij maandelijks moet betalen.

O wee als er een krasje op de auto komt

Geen paniek! Want minuscule krasjes worden gezien als ‘acceptabele schade’. Hetzelfde geldt voor andere kleine gebruikssporen. Het wordt natuurlijk anders wanneer de spiegel er half bij hangt of de bumper een flinke deuk heeft. Voor deze kosten zul je logischerwijs wel moeten opdraaien. Hoeveel je kwijt bent hangt af van de dekkingsgraad van de verzekering.

Alleen ik mag in de auto rijden

Nee hoor, in principe mag iedereen met een geldig rijbewijs in jouw lease auto rijden. Wel zul jij altijd de eindverantwoordelijke en het aanspreekpunt blijven. Eventuele schade veroorzaakt door de ander zal op jou worden verhaald. Houd dit goed in je achterhoofd wanneer je besluit om jouw lease auto uit te lenen aan je buurman, vriend, kennis of familielid.

Ik zit nu voor altijd aan het leasecontract vast

Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je het leasecontract beëindigd. Doe je dit voor het einde van het contract? Dan zul je wel een restbedrag moeten betalen. Dit bedrag kan echter worden kwijtgescholden wanneer de vroegtijdige beëindiging van het contract voortkomt uit arbeidsongeschiktheid, een echtscheiding, overlijden of andere persoonlijke omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *